Stævner Vejdirektoratet

Familie kræver erstatning for uhensigtsmæssig cykelsti, der sendte ung knallertkører ned på motorvej

For tre år siden blev Kasper Daugaard næsten dræbt ved et farligt kryds ved Stilling. Hans forældre efterlyser nu lignende sager.

Det farlige kryds ligger på en motorvejsbro på Randersvej over motorvej E45 ved Stilling. Den 3. februar 2008 kom den dengang 17-årige Kasper Daugaard kørende her med tre af sine kammerater, men da der dengang ikke var afskærmning, fortsatte han på den forkerte side af autoværnet og røg direkte ned på motorvejen.

Næsten død
Kasper Daugaard blev hastet til hospitalet med tre brækkede ribben, en sammenklappet lunge, læsioner i hovedet, en revnet lever og milt samt indre blødninger. Han lå derefter i koma i en måned, men overlevede nærmest mirakuløst.

- Det er jo et rent lykketræf, at han ikke var kommet mere til, siger Morten Daugaard, der er Kasper Daugaards far.

Stævner Vejdirektoratet
Forældrene henvendte sig herefter til Vejdirektoratet, der dengang afviste, at der var noget i vejen med afskærmningen. Ikke desto mindre blev krydset senere lavet om, og i dag er stedet væsentligt mere sikkert med både bedre afskærmning og belysning.

- Selvfølgelig er det Kasper selv, der kørte, men på grund af at forholdene var som de var dengang, kunne han ikke vide, at han ville ryge ned på motorvejen. Vejdirektoratet levede ikke op til sine forpligtelser, siger Morten Daugaard.

Men Kasper Daugaard lever stadig med sine mén. Hans ene nyre virker ikke, og han kan ikke tegne sundhedsforsikring. Derfor har forældrene nu stævnet Vejdirektoratet for at kunne hjælpe Kasper Daugaard økonomisk i fremtiden, hvis hans sundhedstilstand forværres yderligere.

Kender du stedet?
Forældrene efterlyser nu andre trafikkanter, der har haft problemer med det omtalte kryds, før det blev lavet om. Hvis du selv har været ved at komme galt af sted på grund af den manglede afskærmning, kan du kontakte Morten Daugaard på morten.daugaard@gmail.com.

Se mere i TV | ØSTJYLLAND i aften, søndag, klokken 19.30.