Sprogcentre overrendt

Stor interesse for at lære dansk

01:13

1 af 2

Antallet af flygtninge og arbejdsmigranter i Østjylland stiger og stiger. Derfor kan det være svært at følge med.

Også i sprogcentrene, der skal lære de nytilkomne at tale dansk. Især hos Sprogcenter Midt oplever man den øgede tilstrømning i øjeblikket.

- Det er en ekstrem situation. Vi har ikke oplevet sådan en vækst før, fortæller souschef på Sprogcenter Midt, Line Thingholm, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Den store interesse gør desværre, at sprogcenteret og dets fire afdelinger for tiden har problemer. Efterspørgslen på danskundervisning har skabt et akut problem i forhold til mangel på både lærere og undervisningslokaler. Derfor bliver der lige nu taget alternative metoder i brug.

- Vi har måttet leje lokaler alle mulige steder, blandt andet på en kro, for at møde efterspørgslen. Dem der kommer til landet har krav på at få undervisning en måned efter de kommer hertil. Det er vigtigt for os, at de har et sted at komme hen og blive undervist så hurtigt som muligt, fortæller Line Thingholm.

Ifølge Line Thingholm er det en udvikling, der vil vare ved. I løbet af det kommende år vil der, ifølge hende, være brug for de pladser sprogcenteret i øjeblikket arbejder hårdt for at finde.

- Vi kan se på de tal vores kommuner får fra regeringen, om hvor mange flygtninge de skal tage ind, at der er brug for pladserne. Vi ved at det er vigtigt. Sproget er nøglen til den gode integration, fortæller hun.

Se en video fra dagens undervisning på sprogcenteret øverst.