Spritrazzia i Randers: En enkelt bilist røg i fælden

Fredag eftermiddag kontrollerede Østjyllands Politi bilister for spirituskørsel på Fladbrovej i Randers

Der var en times ekstra kontrol af bilister på Fladbro i Randers fredag.

Det er julefrokost-tid, og derfor er Østjyllands Politi på gaden med flere spirituskontroller end normalt. En af dem foretog færdselsbetjentene fredag eftermiddag på Fladbrovej i Randers. Flere fik en bøde med hjem, og ja desværre var der også en spiritusbilist iblandt.

- Jeg er ked af spritbilisten. Vores budskab har hele tiden drejet sig om, at man altså skal lade være med at blande kørsel og alkohol, sagde politikommissær hos Østjyllands Politi, Amrik Chadra, til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg er ked af spritbilisten. Vores budskab har hele tiden drejet sig om, at man altså skal lade være med at blande kørsel og alkohol.

Amrik Chadra, Østjyllands Politi

Under kontrollen blev nogle derudover taget for at snakke i mobiltelefon, en blev taget uden sele, en med et barn der ikke var fastspændt, og yderligere en havde glemt sit kørekort.

Langt de fleste havde dog rent mel i posen, og de bilister, som vi talte med under kontrollen, var glade for politiets arbejde på stedet. Selvom det forsinkede deres tur en smule.

Læs også Bilister har lært det: Færre kører med sprit i blodet i julen

- Det er jo julefrokost-tid, og så tænker jeg, det er i orden, at der er ekstra politi på. Det er kun dejligt, lød det fra bilisten Helle Kærgaard.

Fra politiets side lød det, at en spiritusbilist er en for mange. I den kommende tid vil der helt sikkert være flere kontroller, og politikommissæren Amrik Chadra advarer folk mod at regne sig frem til, om man kan køre lovligt.

Det er jo julefrokost-tid, og så tænker jeg, det er i orden, at der er ekstra politi på. Det er kun dejligt.

Helle Kærgaard, bilist

- Hvis man er det mindste i tvivl, skal man lade være med at køre, slår han fast.

Faktisk oplever Østjyllands Politi i stigende grad, at flere og flere har lært ikke at køre i spirituspåvirket tilstand i juletiden. Det så man senest under kontrollen i forbindelse med den traditionsrige J-dag i november.

Overraskende få spritbilister røg her i fælden.

Læs også Nyt våben mod trafikstøj er en succes

- Vi oplever, at jo tættere vi kommer på december, jo færre spritbilister tager vi. Folk har lært at lade bilen stå, sagde kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

I stedet er flere blevet slemme til at drikke for meget og sætte sig bag rattet om sommeren.

- Der tager vi så flere spritbilister, fordi folk får et glas vin for meget og kører hjem, sagde Jakob Christiansen.

Vi sendte live fra dagens razzia på vores Facebook-side: