Spor 215 klar med hjælp

Nyt kontor i Bispehaven skal hjælp unge

02:32

1 af 2

Unge i Bispehaven mellem 15 og 25 år har fået et nyt sted, hvor de kan få hjælp og rådgivning med de problemer, som de tumler med i hverdagen.

Det er Aarhus Kommune, Østjyllands Politi og Østjysk Bolig, der står bag det nye kontor, der hedder Spor 215, hvor de unge kan få hjælp til alt lige fra at få et NemID, misbrugsbehandling, kontanthjælp, job- og uddannelsesmuligheder til tag over hovedet.

- Det er et meget bredt spekter, for det er det, der er behov for, fordi det ene er nok til, at læsset vælter for de unge, så vi skal have samlet det hele for at få dem bygget op igen, siger Allan Søstrøm, der er direktør i Østjysk Bolig i Aarhus.

Bispehaven har gennem noget tid været præget af kriminalitet, og det er det, som Spor 215 skal være med til at lave op på ved at hjælp de unge.

- Spor 215 skal ikke bære præg af institution, for det er det ikke. Det her er et sted, hvor man kan få hjælp og rådgivning, siger Allan Søstrøm.

'Spor 215' har allerede haft besøg af de første unge fra området. Kontoret har i første omgang åben hver onsdag og torsdag fra klokken 16-19. Målet er, at tilbuddet med tiden vil blive udvidet til også at gælde mandag og tirsdag i dagtimerne.

Du kan se mere om Spor 215 i tv-indslaget øverst på siden.