Specialøl i stride strømme

Stor forkærlighed for selv at brygge øl

Der drikkes specialøl som aldrig før. Det mærker man også hos det lille bryghus Kragelund i Virklund uden for Silkeborg. Her brygger de hvert år 20.000 liter øl, og selvom prisen ikke kan hamle op med en almindelig pilsner, er specialøl populære hos øl-entusiasterne.

- Det er ikke en øl, man knapper op, når man lige har slået græs. Det er en øl, man knapper op, fordi man virkelig synes, at man fortjener den, eller at lejligheden er aldeles passende, siger bryghusets initiativtager Ejner Husted.

Øl-glade østjyder

Han startede med at brygge øl på hobbyplan sammen med fem venner i 2006. Siden har de brygget 22 forskellige øl-varianter, og i alt har brygmestrene stået i spidsen for 100 bryg på otte år.

-Vi behandler en bryg som et lille barn. Det kommer til at tage mere end ni måneder at lave bryg nummer 100. Oplevelsen af, at tingene fungerer, og produktet bliver vel modtaget, er det værd, siger Ejner Husted

Af de ca. 100 mikrobyggerier, der findes i Danmark, er de 25 placeret i midtjylland, og alene på Silkeborg-egnen tappes øl fire steder.

Se med, når Kurt Leth besøger bryghuset, i aften kl. 19.50 på TV 2 | ØSTJYLLAND eller se programmet øverst.