Sparekasser slår sig sammen

Fusion mellem Himmerland og Hobro

Østjyske bankkunder hos Sparekassen Himmerland og Sparekassen Hobro skal snart vænne sig til et helt nyt navn.

De to sparekasser fusionerer og bliver til Jutlander Bank, oplyser de i en pressemeddelelse.

I Østjylland har Sparekassen Hobro afdelinger i Aarhus, Viby og Galten, mens Sparekassen Himmerland har en enkelt afdeling i Aarhus.

Sammenlagt har den nye bank, Jutlander Bank, nu 97.000 kunder og en egenkapital på 2,4 milliarder kroner. Banken er dermed den 10. største bank i Danmark.

- Her og nu er fusionen ikke nødvendig. Hverken for os i Himmerland eller for vores kommende partner i Hobro. Begge er solide pengeinstitutter med en stor egenkapital i forhold til vores udlån. Det er en kendsgerning. Begge ville være i stand til at fortsætte som selvstændige i mange år frem, siger sparekassedirektør Poul Damgaard, Sparekassen Himmerland og fortsætter:

- Men sammen bliver vi stærkere. Med større volumen bliver vi mere konkurrencedygtige, men vores fokus vil fortsat være på de lokalområder, som vi er udsprunget af. Vi glemmer ikke vores rødder.

Bestyrelserne i de to sparekasser har netop underskrevet en sammenlægningsaftale, som de indstiller til godkendelse ved henholdsvis en ekstraordinær generalforsamling i Himmerland og et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i Hobro i begyndelsen af januar 2014.