Spændende år i sigte for Oles pizzaovn

Ole Christian Olesen er økologisk landmand i Hammel og har gennem 2015 sat en masse projekter i søen - og der kommer flere til

03:16

1 af 2

TV 2 | ØSTJYLLAND fulgte sidste år den bæredygtige landmand Ole Christian Olesen, der har taget springet fra en tryg tilværelse i Aarhus til det mere vovede liv som selvstændig landmand i Hammel.

Han har stor fokus på sund madkultur, hvor maden laves fra bunden, og så lidt som muligt kasseres. En kultur han ikke helt føler, danskerne har på nuværende tidspunkt. Derfor sætter han forskellige projekter i søen for at ændre tingenes tilstand.

- I 2015 havde vores pizzaovn debut på Northside, og den blev en stor succes. Gæsterne gav god respons til mad lavet fra bunden, fortæller Ole Christian Olesen.

Med på flere festivaler

Pizzaovnen er transportabel og kan tages med rundt på festivaler, hvor den kan give festivalgængerne et sundt alternativ.

- I det kommende år kunne den sagtens få debut på flere festivaler. Jeg er i dialog med Smukfest, og Tinderbox og Roskilde kunne også komme i spil. Det bliver et spændende år for ovnen, siger landmanden.

Serverer øko-pizzaer til festival

Pizzaovnen er dog ikke det eneste projekt for Ole Christian Olesen. På gården går han med tanker om en udvidelse af gårdbutikken, teambuilding-arrangementer og gourmetrestaurant i stalden.

Kunne tjene det dobbelte på et andet job

- Jeg vil gerne brede min madkultur ud og ændre den, vi har. Det ligger mig på sinde, at vi tænker over, hvordan vi køber ind, forklarer Ole Christian Olesen.

Det er også en af bevæggrunde for, at han i sin tid kastede sig ud i gårdlivet.

- Var jeg blevet i mit tidligere job kunne jeg tjene det dobbelte og have fire gange så meget fritid. Men jeg ville sikkert ikke være så lykkelig som nu, mener landmanden.

Du kan se klippet med Ole Christian Olesen øverst i artiklen. Indslaget med ham er en del af programmet Livet + det løse, som kan ses på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften kl. 19.50 eller på vores hjemmeside lige her.