Spædbarn død efter vold

Politiet i Randers har sigtet en 37-årig mand for dødsvold mod sit kun syv uger gamle barn.

Et syv uger gammel spædbarn døde tirsdag på sygehuset i Randers efter at være blevet udsat for farlig vold. Politiet sigter barnets barn i sagen, og en dommer varetægtsfængslede tirsdag formiddag manden for fire uger.

- Vi fik en anmeldelse fra hospitalet mandag, og så gik vi i gang med at afhøre blandt andre faren. Sideløbende hermed fik vi andre oplysninger, som gjorde, at vi anholdt ham cirka klokken 13, siger vicekriminalinspektør Jens Nørvang fra Randers Politi.

I grundlovsforhøret tirsdag formiddag blev den 37-årige far sigtet for gennem længere tid at have begået meget farlig vold mod sit syv uger gamle barn. Sidst på formiddagen kom så meddelelsen om, at barnet var afgået ved døden.

Politiet vil ikke sige noget om farens forklaring, og tavsheden begrundes med, at retsmødet foregik bag lukkede døre.

- Vi skal nu have kortlagt forløbet fra barnet til født og frem til nu, og det vil vi gerne gøre, uden at der kommer for megen påvirkning ude fra, siger vicekriminalinspektøren.

Faren kærede ikke dommerens kendelse om varetægtsfængsling til landsretten, oplyser Jens Nørvang. Onsdag skal der foretages obduktion og ligsyn i den tragiske sag. /ritzau/

LÆS OGSÅ:<STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=12898">Far sigtet for vold mod baby (27/12-2005)</A></STRONG>