Sommerhus i julen hitter stort i Ebeltoft

Feriehusudlejeren Novasol har set en kæmpe stigning i antallet af udlejede sommerhuse i julen

Feriehusudlejeren Novasol har oplevet en stigning på 83 procent i antallet af udlejede sommerhuse ved juletid fra 2013 til 2015. Det fortæller produkt- og servicechef Susanne Østergaard fra Novasol til tv2oj.dk.

Og stigningen kan faktisk være endnu større.

- Det er jo lidt siden, at vi lavede målingen, og siden da har vi stadig fået to-tre bookinger om dagen, så stigningen er faktisk større end de 83 procent, siger Susanne Østergaard til tv2oj.dk.

Det betyder også, at det er ved at være nu, hvis du har planer om at skulle i sommerhus i det populære Ebeltoft-område i juledagene.

- Der er stadig ledige, men det bliver sværere og sværere at finde et godt sommerhus henover julen, siger Susanne Østergaard.

Hos Novasol er det tydeligt at se, at det er danskere, der lejer feriehusene i julen, og ikke den tyske invasion af danske sommerhuse, som man ellers kender.

- Julebookingerne går helt utroligt godt. Julen plejer ikke at være så attraktiv. Jeg tror, at det er fordi, at når man holder jul i et sommerhus, kan man være sammen på en mere afslappet måde, og man kan nemmere komme og gå, som det passer en, siger Susanne Østergaard.