Solskin, blæst og lidt byger

Se, hvilket vejr, der venter festivalgængerne

På med solbriller, shorts og t-shirt! Weekendens vejr ser lovende ud, selvom det bliver en anelse køligere end ugens første dage, hvor sommeren for alvor havde indtaget Østjylland.

For de 30.000 festivalgængere, som i denne weekend gæster Ådalen i Aarhus til dette års NorthSide Festival, kan det dog på førstedagen være nødvendigt også at tage paraplyen med.

Der kan komme enkelte byger fredag og lørdag, men ellers er vejret skabt til udendørsaktiviteter, lyder vejrprognosen fra DMI.

- Der bliver rig mulighed for at få luftet både ører og lår. Der kan ganske vist falde en enkelt lokal byge, men det vil ikke ødelægge helhedsindtrykket, siger vagthavende meteorolog ved DMI Bill Vejdegren.

Fredag starter blæsende med jævn til hård vind fra vest og nordvest, så selvom temperaturerne kommer op på 20 grader, vil det føles lidt køligere.

Men lørdag løjer vinden af. Og mens der lørdag kan komme få byger, vil søndag være helt tør, siger Bill Vejdegren.

Dagtemperaturene vil ligge på lidt over 20 grader - men når nok ikke de 25 grader. Vestjyderne må søndag klare sig med lidt lavere temperaturer end resten af landet.

Det gode vejr fortsætter ind i den kommende uge, men i slutningen af næste uge viser prognoserne mere ustadigt og køligt vejr.