Socialminister på østjysk visit

Socialminister Karen Jespersen lagde i dag vejen forbi Østjylland, hvor hun blandt andet besøgte en række sociale tilbud i Randers.

Socialminister Karen Jespersen var i dag på besøg i Østjylland.

Det var første gang, at den nyudnævnte minister var 'i marken', og "debutten" sendte hende til både Randers og Århus, hvor socialministeren besøgte en række institutioner og virksomheder, der alle kæmper for at skabe et liv for samfundets svageste - blandt andet stofmisbrugere og udviklingshæmmede.

Ministerbesøget startede på misbrugsbostedet Ladegården, hvor Karen Jespersen mødte nogen af samfundets svageste og mest udstødte borgere.

Her havde socialministeren mulighed for at tale med 19 misbrugere, der ellers er opgivet af behandlingssystemet.

Desuden var hun på besøg i Gaia Museet - der hører under Handihuset, og her så ministeren de mange kreative udfoldelser - blandt andet en skuldertaske lavet af et cykeldæk. Tasken blev overrakt Karen Jespersen som gave.

Efter et travlt program i Randers gik turen videre til Århus, hvor ministeren deltog i åbningen af Proremus - en virksomhed, der leverer virksomhedsservice, hjemmesider og grafisk arbejde på markedsvilkår - med psykisk sårbare personer som arbejdskraft.