Slukkede brand med potteplante

Alternative metoder blev taget i brug for at slukke brand i etageejendom

Foto: Colourbox / Google Maps. Collage: TV2OJ

Onsdag aften omkring klokken 23 ville nogle unge mennesker i en lejlighed på Neptunvej 68 i Aarhus i gang med at lave natmad, så de satte en gryde med olie i på komfuret.

Men efterfølgende glemte de alt om gryden, og der gik i ild olien. Hurtigt bredte ilden sig til både emhætte og køkkenskabe.

- Det var naboerne, der opdagede branden og tilkaldte os. De forsøgte selv at slukke branden. Jeg kunne se, at der var blevet brugt lidt forskelligt til slukningsarbejdet. Blandt andet lå der potteplanter og jord i køkkenet, siger indsatsleder Bjørn Christensen fra Aarhus Brandvæsen til tv2oj.dk.

Branden var derfor næsten slukket, da brandvæsnet ankom til stedet.

- Vi fik den helt slukket, og så tjekkede vi de øvrige lejligheder for at se, om der var sket skade andre steder, siger indsatslederen.

De involverede personer blev efter branden tjekket af en læge, da de havde været udsat for røg, men ingen blev kørt på hospitalet.

- Vi oplever desværre ofte, at folk glemmer, at de har sat en gryde over. Hvis man ikke har en røgalarm, så kan det gå helt galt, siger Bjørn Christensen.