Slædehunde-DM aflyst: På grund af sne

Selvom man skulle tro, at sne ville være perfekt til slædehundeløb, så er det faktisk lige modsat

00:55

1 af 2

I weekenden skulle Dansk Polarhunde Klub have afviklet danmarksmesterskaberne i slædehundeløb. Men de er nu blevet aflyst - paradoksalt nok på grund af fredagens snevejr.

- Det er DM på vogn, vi arrangerer. Og lige nu er der på grund af sne og frost simpelthen for glat i den skov, det skulle have foregået i. Det er for farligt for hundene, lyder det fra løbsleder Charlotte Hansen til tv2oj.dk.

Løbet skulle have været i Silkeborg Nordskov, men her har arrangørerne altså vurderet, at der er alt for glat i øjeblikket.

Ikke nok sne til slædeløb

- I løbet af et år er vi desværre nødsaget til at aflyse en del løb, fordi forholdene ikke er optimale. Det er heller ikke første gang, at vi må aflyse DM, siger Charlotte Hansen.

I de tilfælde, hvor sne er skyld i aflysningen, har klubben faktisk nogle gange kunnet ændre arrangementet til at være med rigtig slæde i stedet for vogne.

- Men det er der så ikke helt nok sne til nu, så det kan ikke lade sig gøre i weekenden, forklarer løbslederen.

Nu har Dansk Polarhunde Klub i stedet besluttet at flytte dette års DM til næste stævne i weekenden den 30-31. januar i Gludsted Plantage ved Ikast.

Du kan se, hvordan løb med slædehunde på vogn normalt foregår i videoen øverst på siden.