Skoler betaler pædagogers skat

Pædagoger får lov at tage iPads med hjem, uden at det koster dem noget

Skolelederne i Odder kommune har samlet regningen op for 72 pædagoger, der fremover skal betale multimedieskat.

Både pædagoger og lærere har fået udleveret iPads, som de skal bruge i undervisningen, men kun lærerne har fået et såkaldt omstillingstillæg, der svarer til de 3.000 kroner, der skal betales i multimedieskat om året.

Det har tidligere fået pædagogernes fagforbund BUPL til at kritisere Odder kommune for at gøre forskel på faggrupperne. Men nu får pædagogerne altså også et tillæg - betalt af den enkelte skole.

- Meldingen her til morgen er, at der kun er en enkelt skole, hvor aftalen ikke er faldet helt på plads, siger faglig sekretær i BUPL Ann Søndergaard Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Vil kun betale for lærere
Ifølge Odder Kommunes kulturdirektør, Gerda Pedersen, vil kommunen kun betale omstillingstillægget til lærerne fordi det er dem, der skal forberede undervisningen.

- Vi har en skrabet økonomi, og det er ikke nødvendigt for pædagogerne at tage deres iPad med hjem, fordi de ikke skal tilrettelægge undervisningen. Lader de iPaden blive på skolen, slipper de for multimedieskatten, siger Gerda Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun understreger, at kommunen ikke har planer om at ændre beslutningen.

Til gengæld er pædagogerne glade for, at skolerne anerkender det arbejde de gør.

- Vi er glade for at skolelederne kan se, at det gavner samarbejdet, at man ikke gør forskel på lærere og pædagoger, der arbejder sammen. Men vi så da gerne at Odder kommune fremadrettet så på skolerne som en samlet enhed og ikke som opdelt i faggrupper, siger Ann Søndergaard Pedersen til TV 2 | ØSTJYLLAND.