- Skam jer, Smukfest

Anmeldere raser over tætpakket Prince-koncert

02:27

Arkivbillede

1 af 2

Musikanmelderne står torsdag morgen i kø for at skælde ud på arrangørerne af Skanderborgfestivalen, efter at festivalens helt store navn, Prince, i aftes optrådte mellem bøgetræerne.

Anmelderne mener, at publikums sikkerhed blev sat på spil, fordi de flere end 53.000 gæster, som var lukket ind på festivalen onsdag aften, næsten alle sammen på een gang forsøgte at finde plads foran Bøgescenen.

 

Politikens anmelder Erik Jensen skriver blandt andet:

- At afviklingen af vanviddet på de skrå bakker i skoven overhovedet gik uden alvorlige skader på publikum skyldes ikke de grådigt uansvarlige arrangører, men udelukkende, at vejrguderne besindede sig og afblæste en bebudet regnskylle.

Beredskabschef: Ingen fare for publikum

Men nogen decideret fare for publikum var der ikke tale om, vurderer beredskabschefen i Skanderborg Kommune, Bjarne Vinther. Han siger til P4 Østjylland, at en række bænke foran scenen er med til at forhindre, at folk kan komme i klemme og blive trampet ned som på Roskildefestivalen under en Pearl Jam-koncert i år 2000, hvor ni personer blev mast ihjel.

BT's anmelder, Jan Eriksen, vurderer, at der var 30.000 til stede på en gang og kalder koncertforholdene skandaløse og vurderer, at mellem en fjerdel og en tredjedel af publikum stod, så de ikke kunne se eller høre koncerten ordentligt.

Ekstra Bladets anmelder, Henrik Queitsch, mener, arrangørerne burde skamme sig og kalder forholdene for publikum umulige.

- Den engang så hyggelige Skanderborg Festival har år efter år fået vokseværk, efterhånden i sådan en grad, at de få virkelig store navne, som man har på plakaten, sjældent er særligt behagelige oplevelser. Det har været et stigende problem, men aldrig har jeg oplevet det så grelt som her til aften med Prince, der er årets absolutte trækplaster, skriver Ekstra Bladets Henrik Queitsch.

Ros til Prince for musikken

Den lille amerikaner selv får også et par ord med på vejen af anmelderne, som roser ham for sin store musikalitet, men mener, at han spillede for få af sine klassiske hit.

Som Berlingskes anmelder, Lars Rix illustrerer i sin anmeldelse råbte Prince på et tidspunkt til publikum:

- Do you know this song?

- Yes! Kvitterede publikum.

- No you don't. I'm the only one, who know this song.

Og det var symptomatisk for koncerten, skriver Berlingskes anmelder.

Se mere i indslaget her øverst på siden.