Skaffer fritidsjob til unge

Kommune er godt på vej til at nå sit mål

Et fritidsjob giver mere end bare penge. Det giver også de unge lyst til at gå i gang med en uddannelse og ruster dem til arbejdsmarkedet.

De positive effekter har fået Aarhus Kommune til aktivt at hjælpe de unge med at få et job.

Se: - Det har jeg aldrig prøvet før

Gennem de seneste par år har kommunen derfor oprettet 346 fritidsjob inden for blandt andet ældresektoren. Målet er at nå 500 job:

- Et fritidsjob kan bane vejen for uddannelse og job senere i livet. Unge lærer at begå sig på en arbejdsplads, de får set nytten af at møde til tiden og så skæpper det også lidt i lommepengekassen. Erfaringerne er indtil videre rigtig gode, og jeg glæder mig over, at vi ligger over målet med at finde de mange job," siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Børn og Unge, i en pressemeddelelse.

Ordningen med 500 kommunale fritidsjob blev vedtaget i byrådet i 2011. Meningen var, at de nye fritidsjob efterfølgende skulle få de unge i gang med uddannelse, så kommunen kunne nå målsætningen om, at 95 procent af en ungdomsårgang tager en ungdomsuddannelse.

- Vi skal nå vores mål om 500 fritidsjob og gerne finde endnu flere. Det er min faste overbevisning, at det styrker motivation og selvtillid hos de unge, og dermed også deres forudsætninger for at klare sig på en uddannelse," siger Bünyamin Simsek

Aarhus Kommune forventer, at målet om at nå 500 fritidsjob er nået inden udgangen af 2014.