Skærpet sikkerhed om dødstruet politikommisær

Sag om brandattentat mod børnehave i Århus indeholder også trusler på livet mod en politikommisær.

Sikkerheden omkring chefen for politiets nærstation i Gellerup er blevet strammet op. Der passes nu bedre på politichefen, efter han i sensommeren lagde ryg til stenkast og dødstrusler på løbesedler.

Det skriver stiften.dk.

Chefen, politikommissær Jens Espensen, fortalte tirsdag formiddag i retten i Århus om situationen. Som vidne var han indkaldt til at berette om en urolig tid i Gellerupparken september sidste år.

- Der var en dårlig stemning. Nogle satte sig for at prøve politiet af. Sådan vurderede vi det, sagde politichefen.

I midten af september spidsede situationen til. Der blev kastet brosten mod Jens Espensen og en kollega under en patruljering til fods tur i området. Efterfølgende ankom et alvorligt brev med dødstrusler. Det var af en sådan karat, at politiet tog dem meget alvorligt.

Der blev på løbesedler blandt andet vist fotos af de betjente, som den firedobbelte politimorder Palle Sørensen slog ihjel. De anonyme brevsendere kaldte politimorderen for deres helt. Der stod også 'fuck politiet i Århus' og 'fuck Jens Espensen'.

- Det er vi vant til at høre. Men det gjorde os urolige, at afsenderne havde sat sig ind i tingene med politimorderen. Vi tog vores forholdsregler, sagde Jens Espensen i retten.

To mænd i 20-års alderen med palæstinensisk baggrund er tiltalt for at være ophavsmænd til truslerne. Elementet indgår i en større sag mod de to. Sammen med tre andre tiltalte kammerater er de blandt andet anklaget for et brandattentat mod en børneinstitution i Brabrand i oktober 2008.

Stiften.dk talte efter formiddagens retsmøde med Jens Espensen. Han bekræfter, at sikkerheden omkring hans person er skærpet, men vil selvsagt ikke fortælle hvordan.