Singapore vil lære af Odder

Skal lære af erfaringer med at indrette boliger til ældre

Den asiatiske delegation besøger Odder Kommunes ældreboliger på Bronzealdervej. Foto: Odder Kommune

En delegation fra Singepore i Fjernøsten rejser i denne uge til Odder for at lære af kommunens erfaringer med at indrette plejeboliger til ældre og rehabilitering af ældre borgere, som er kommet hjem fra sygehuset.

Arkitekter og repræsentanter for Changi General Hospital har skuet ud i verden for at få ideer til ombygningen af et sygehus i Singapore. Først går turen til Holland, og dernæst er det Odder og Aarhus, som får besøg af delegationen.

Besøget i Odder finder sted på fredag. Her får den asiatiske delegation mulighed for at se kommunens plejeboliger på Bronzealdervej.

- Vi har noget at byde på
På Bronzealdervej får de asiatiske gæster et indblik i Odder Kommunes løsninger inden for indretning af plejeboligenheder til ældre beboere.

Indretningen skal inspirere arkitekterne i forbindelse med opførelsen af et hospitalsafsnit i Singapore.

- Vi har noget at byde på, og som er værd at rejse efter. I Odder Kommune har vi vist, at man sagtens kan arbejde sundhedsfagligt på højeste niveau, samtidig med at man sikrer en god hverdag for beboerne. Kommunens plejecentre har fantastiske fysiske rammer, som vi gerne vil vise frem, siger ældrechef i Odder Kommune Anne Juul Sørensen i en pressemeddelelse.