Silkeborg ramt af indbrudsbølge

Det tyder på, at en indbrudsbande har været på spil i Silkeborg

Foto: Google Maps

Midt- og Vestjyllands Politi har i denne weekend haft travlt i Silkeborg.

Byen har nemlig været ramt af usædvanligt mange indbrud, og særligt otte af dem er begået efter samme metode.

- Det er ikke normalt, at vi har så mange indbrud, det tyder på, at det er en gruppe, som har været forbi, siger politikommissær Bent Riber Nielsen til tv2oj.dk.

Metoden, der er brugt, kaldes underboring, hvor der laves et hul i døren under håndtaget og via ståltråd eller andet forsøger man at dreje den indvendige vrider til låsen.

- Vi kan ikke sige, om der er flere, der har været udsat for det samme. Vi har haft henvendelse til nogen, som først opdagede det, da vi var i kontakt med dem for at høre, om de havde set noget i forhold til de andre indbrud, siger Bent Rieber Nielsen.

Indbruddene er begået i et snævert geografisk område i i det sydlige Silkeborg omkring Lyngbygade, Parkvej, Wibergsgade og Åhavevej samt et enkelt tilfælde på Ellemosevej i Virklund.

Nogle steder er det lykkedes gerningsmændene at slippe af sted med indbruddet, mens de andre steder enten er blevet opdaget eller ikke har kunnet komme ind.

- Vi anbefaler, at man anskaffer sig døre og vinduer, hvor der er indvendig lås, så man ikke kan bruge den her metode, siger Bent Riber Nielsen.

Hvis man har set noget mistænksomt i området natten til lørdag, må man gerne kontakte Sydøstjyllands Politi på 114.