Silkeborg Kommune får bundplacering

Kommunen er blandt de kommuner, der er dårligst til at få flygtninge i arbejde. Der er sat penge af til udfordringen

02:01

1 af 2

Det kniber for Silkeborg Kommune at få flygtninge ud i arbejde, og Silkeborg er da også en af de kommuner, der er dårligst til at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Det kan komme til at koste på kommunens velfærd.

Det er kommunen klar over, og derfor er der fokus på problemet.

- Vi må bare sige, at historisk set, der har vi ikke været gode nok til at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet. Derfor har vi lavet en budgetaftale, hvor vi har afsat penge til det, vi har også sat særlig fokus på det, og vil blandt andet få nogle erhvervsfolk til at hjælpe os, siger borgmester Steen Vindum fra Silkeborg Kommune.

Flygtninge uden arbejde koster dyrt

De seneste prognoser bekræfter tendensen fra Silkeborg. Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening kommer kun fem procent af kvindelige flygtninge i job efter fire år, for mændene er det 20 procent.

- Hvis ikke flygtningene kommer ud på arbejdsmarkedet, så vil de i princippet være en belastning for det offentlige system, fordi de så skal på overførselsindkomst. Og det bliver dyrt i det lange løb. En ting er, at der er udgifter ved at få dem indpasset i det danske samfund, men hvis de varigt skal på overførselsindkomst, så bliver det altså dyrt for det danske samfund, siger Bo Sandemann Rasmussen, der er professor på økonomisk institut på Aarhus Universitet.

Se hele tv-indslaget om udfordringen med at få flygtninge på arbejdsmarkedet i videoen ovenfor.