Sikrer sig billig jord til gigant-sygehus

Region Midtjylland har vundet årelangt tovtrækkeri med lokal jordejer. Udvidelsen af Skejby Sygehus bliver dermed billigere end frygtet.

Investoren Michael Nielsen købte for fem år siden Brendstrup Hovedgård nord for Århus og har siden forlangt omkring 133 millioner kroner for at sælge jord til den kommende kæmpe-udvidelse af sygehuset.

Allerede i foråret blev det slået fast, at Region Midtjylland havde ret til at ekspropriere jorden, men prisen lå på det tidspunkt endnu ikke fast.

Nu har taksationskommissionen så afgjort, at de 205.000 kvadratmeter jord skal sælges for, 5,7 millioner kroner - eller 28 kroner pr. kvadratmeter.

Formand for regionsrådet i Midtjylland, Bent Hansen (S), glæder sig ifølge Jyllands-Posten over, at skatteydernes penge ikke skal betale en stor spekulationsgevinst.

- Det er et klart signal om, at lykkeriddere ikke får held til at stikke sugerøret dybt ned i de offentlige kasser, siger han til avisen.

Michael Nielsen klager nu over fastsættelsen af jord-prisen til overtaksationskommissionen, ligesom han har anlagt en sag ved Retten i Århus om selve ekspropriationen.