Cheftræner: Jeg har måske været en idiot - men jeg er ikke voldsmand

Silkeborg-cheftræner Peter Sørensen er tiltalt for vold mod sin ekskone

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 3

- Jeg har måske været en idiot i nogle situationer. Men det gør mig ikke til en voldsmand.

Sådan lyder det fra cheftræneren for superligaklubben Silkeborg IF, Peter Sørensen, der netop er blevet tiltalt for vold mod sin ekskone.

Onsdag udsendte Silkeborg IF en pressemeddelelse om, at Peter Sørensen er blevet tiltalt for mindst to tilfælde af vold mod sin tidligere ægtefælle og parrets toårige datter. Sagen skal senere afgøres i retten. 

Læs også Silkeborg-træner tiltalt for vold mod eks-kone

Selv afviser Peter Sørensen alle beskyldninger. Ifølge ham har forholdet til sin daværende kone været præget af tumult og skænderier.

I februar stod det klart, at de skulle skilles, og derefter begyndte en konflikt om forældremyndigheden over parrets fælles barn. I april anmeldte Peter Sørensens kone ham for vold.

- Det kan godt være, at jeg i et tumultarisk forhold med mange skænderier måske har sagt og gjort nogle ting, jeg fortryder. Men jeg har på intet tidspunkt gjort noget strafbart. Jeg er ikke voldsmand, understreger Peter Sørensen over for TV 2 I ØSTJYLLAND.

De to forhold, Peter Sørensen er tiltalt for, ligger tilbage i august 2014 og august 2015. Politiet har efterforsket sagen siden april i år, og nu har statsadvokaten besluttet at rejse tiltale i sagen.

- Jeg ser frem til at blive renset i retten, for jeg har ikke gjort noget strafbart. Jeg har ikke lyst til at kaste med mudder mod min ekskone. Men jeg er meget ked af, at skilsmissesagen er blevet bragt ind i offentligheden på den her måde, siger Peter Sørensen. 

Læs også Silkeborg-boss: Træner bliver på posten trods voldssag

- En skilsmisse er i almindelighed en privat sag, men det er den ikke længere i dette tilfælde. Vi er ikke enige om, hvem der skal have forældremyndigheden over vores lille pige. Jeg har desuden to store drenge. Jeg er ked af, at de skal læse om det her, og at de skal konfronteres med det.

Mens Peter Sørensen på det private plan ærgrer sig over stridighederne med ekskonen samt den efterfølgende tiltale for vold, glæder han sig over Silkeborg IFs måde at håndtere sagen på.

- Klubben har håndteret det, som den skal. De har været lyttede og deltagende. De har været orienteret om skilsmissen i en lang periode, og de har forsøgt at give mig opbakning. Det betyder, at jeg har kunnet passe mit job ordentligt, og det vil jeg også gøre fremadrettet, siger han.

Silkeborg-cheftræneren forventer ikke, at sagen får sportslig betydning for den østjyske superligaklub.

- Der er ordentlige mennesker i og omkring klubben, og jeg er sikker på, at alle har fokus på det, de skal. Derudover vil jeg sige, at der er tale om falske anklager, som jeg ikke står til ansvar for. Jeg står kun til ansvar for det, jeg har gjort.

I et få dage gammelt interview med TV 2 | ØSTJYLLANDs Nick Horup fortæller Peter Sørensen om sit image. Du kan se hele interviewet nedenfor. 

28:13 Luk video

 

FAKTA OM PETER SØRENSEN

Født: 24. marts 1973 (43 år)

Nationalitet: Dansk

Fødested: Silkeborg

Klubber som fodboldspiller:
1991-1995 Silkeborg
1996-1997 Groningen (Holland)
1997-2000 Silkeborg
2002-2002 Malmö FF (Sverige)
2003-2005 Ham Kam (Norge)

Klubber som træner:
2004-2005: Ham Kam (assistent)
2006-2008 Vejle Boldklub (assistent)
2009-2010 FC Fredericia
2010-2014 AGF
2014 Ham-Kam
2015 FC Fredericia
2015- Silkeborg

Kilde: Ritzau