Se interview: - Politiet greb ikke ind

Venstreorienterede mener, at politiet så passivt til, da de i weekenden blev overfaldet af en gruppe højre-ekstreme.

En gruppe århusianske venstrefløjsaktivister langer ud efter politiet efter weekendens konfrontation med unge højreradikale i Århus Midtby.

I et interview til TV 2 | ØSTJYLLAND siger en talskvinde for den venstreorienterede gruppe "Århus Mod Racisme", at politiet var til stede, men at der ikke blev grebet ind.

- Det er politiets opgave at stoppe ting, som det der skete i lørdags. Den opgave har de ikke formået at fuldføre, siger kvinden, der ønsker at være anonym. I interviewet optræder hun derfor med sløret ansigt og forvrænget stemme.

TV 2 | ØSTJYLLAND har dog kendskab til, hvem kvinden er.

Hos Østjyllands Politi i Århus mener man ikke, at politiet kunne have gjort mere for at stoppe angrebet mod de unge venstrefløjsaktivister.

- Der er sandsynligvis civilklædte betjente til stede, da episoden finder sted, men de kan ikke gribe ind. De er nødt til at tænke på deres egen sikkerhed. Kort efter ankommer en gruppe uniformerede betjente, men da er bøllerne forsvundet, siger politiinspektør Morten Anker Jensen fra Østjyllands Politi i Århus.

Ifølge talskvinden for de unge venstreorienterede blev enkelte af hendes med-demonstranter overfaldet med slag. Blandt dem var en ganske ung pige.

TV 2 | ØSTJYLLAND har mere om sagen i mandagens udsendelse kl. 19.30.