Satser på egne talenter

Vil have lokale spillere i Silkeborg-trøjen

Foto: Silkeborg IF

I fremtiden skal Silkeborg IF i højere grad satse på egne talenter i stedet for at hente nye spillere udefra. Sådan lyder visionen fra den nye sportschef i den østjyske superligaklub, Jesper Stücker.

Jesper Stücker har hidtil arbejdet som talentchef i Silkeborg. Pr. 1. januar har han overtaget posten som sportschef i klubben.

Jobskiftet betyder dog ikke, at han ikke længere har fokus på talentarbejdet i klubben. Tværtimod håber han på, at endnu flere af klubbens egne unge spillere i fremtiden får chancen i førsteholdstruppen.

- Hvis jeg skal male det store billede, så forestiller jeg mig et hold med en stamme af vores egne drenge, der har været en del af klubbens talentsektor, løbe ind på Jysk Park i 2017, når SIF fylder 100 år. Et hold båret af spillere, der har fået indpodet de værdier, SIF bæres af, gennem hele deres fodbold-opvækst. Nogle drenge, der er klar til at løbe og arbejde den tand ekstra for hinanden, der skal til for at få succes, siger Jesper Stücker til Silkeborg IFs hjemmeside.

Se: - Vi skal være mentalt ovenpå

Han understreger, at Silkeborg IFs bedste hold om få år ikke udelukkende skal bæres af talenter fra egne rækker. Men derhenad.

- Hvis det lykkes os at få 50 procent af vores egne talenter igennem til klubbens førstehold, har vi en unik mulighed for at skabe en kultur båret af de værdier, vores egne spillere er lært op med. Det vil skabe en kontinuitet, som vil gøre det svært at bringe os ud af kurs, siger Jesper Stüker.

Silkeborg IF overvintrer netop nu på Superligaens sidsteplads. Østjyderne skal indhente OBs forspring på hele 15 point, hvis de skal undgå den nedrykning, der nærmest synes uundgåelig.