Sælger grunde for én milliard

Salg af byggegrunde er en rigtig god forretning for Aarhus Kommune

02:07

1 af 2

Aarhus Kommune scorer kassen på at sælge ud af byens mest attraktive byggegrunde.

- Der sker bare rigtig meget i øjeblikket. Som man kan se her omkring, så kan vi næsten ikke kigge ud på byggerierne for bare rockwool og malerbøtter, siger Bente Lykke Sørensen, der er centerchef for byudvikling og mobilitet i Aarhus Kommune.

Det går så stærkt, at Aarhus Kommune i løbet af 2014 og første del af 2015 har solgt byggegrunde for en milliard kroner.

- Det er dejligt. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi var gennem en finanskrise med Aarhus Ø, så det er skønt, siger Bente Lykke Sørensen.

Det er både private investorer og pensions- og forsikringsselskaber, der er interesserede i byggegrundene.

Pengene går til byfornyelse

Topdanmark Ejendom er netop nu ved at opføre 397 lejeboliger på Havneholmen på Aarhus Ø.

- Vi skal kunne erhverve en grund til en fornuftig pris. Vi skal kunne bygge til en fornuftig kvalitet og fornuftig pris, og vi skal tro på, at vi kan udleje til en leje, der giver vores pensionskunder et konkurrencedygtigt afkast, siger Birger Grubbe, der er direktør i Topdanmark Ejendom.

De penge, som Aarhus Kommune tjener på salget af byggegrundene, bliver brugt på byfornyelse i områderne omkring de solgte byggegrunde.

- For eksempel på Aarhus Ø har man lavet en meget kvalitetsfuld byudvikling med kanaler, og man har sørget for, at parkeringen er under terræn, så man får nogle spændende byrum, siger Bente Lykke Sørensen.

Se mere om kommunens salg af byggegrunde i tv-indslaget øverst på siden.