Sådan går det familien Iversen

Forsøger at holde sammen i lejlighed i Tyskland

Kenneth Iversen og hans vietnamesiske kone, Yen Ngoc, valgte for flere uger siden at forlade Danmark efter afslag på familiesammenføring.

I dag fortæller Kenneth Iversen til TV 2 | ØSTJYLLAND, at familien lige nu opholder sig i den sydtyske by Heidenheim:

- Vi er ved godt mod. Vi forsøger at holde styr på det hele - både her i Tyskland, men også i Danmark, siger Kenneth Iversen.

Familien forlod Danmark og drog til Tyskland i håbet om, at det ville hjælpe dem et skridt tættere på at kunne være sammen i Danmark.

- Vi har lige fået en lejlighed hernede og om en uge skal vi hen og ansøge om et EU-opholdsbevis til min kone. Forhåbentlig kan vi med tiden rykke tættere på Danmark, for eksempel Flensburg. Det vil også være godt, så min datter kan komme i en skole, hvor de taler dansk, siger Kenneth Iversen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kenneth Iversen og Yen Ngoc har sammen børnene Kevin på lidt over et halvt år og 10-årige Anh Tu.

Fik afslag på familiesammenføring

Familien Iversen forlod Danmark for flere uger siden, efter de gennem længere tid har kæmpet for at få familiesammenføring.

Det afviste Udlændingenævnet endeligt den 2. september, hvor de slog fast, at Kenneth Iversens kone, Yen Ngoc, skulle udvises fra Danmark.

Afslaget bunder i, at Kenneth Iversen i en periode modtog revalideringsydelse i forbindelse med en arbejdsulykke og derfor ikke levede op til kravet om selvforsørgelse.

Få hverdagen til at hænge sammen

Lige nu bor den lille familie i en lejlighed i Heidenheim, men drømmen er stadig at få et liv sammen i Danmark.

- Vores advokat har rådet os til at blive i Tyskland de næste par måneder og så må vi se på det. Vi skal gerne have lidt ro over det hele, så vi kan holde sammen på familien, siger Kenneth Iversen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kenneth Iversen har stadig sit arbejde i Danmark, men arbejder hjemmefra.