S-borgmestre afviser kritik

Vælgerne i Favrskov og Norddjurs advares mod borgerlig regering

02:30

1 af 2

De socialdemokratiske borgmestre i Favrskov og Norddjurs kommuner fortryder ikke, at de sammen med deres byrådsgrupper har sendt breve ud direkte til vælgerne i de to kommuner.

I brevene opfordrer borgmestrene borgerne til at sætte kryds ved Socialdemokraterne ved valget på torsdag. Derudover advarer de vælgerne om, at der vil ske forringelser i den offentlige service, hvis vi får en borgerlig regering.

Flere lokale Venstre-politikere har i kraftige vendinger angrebet Favrskov-borgmester Nils Borring og hans kollega i Norddjurs, Jan Petersen, for at misbruge deres borgmesterpost.

Se: V-kandidater: En skændsel!

De borgerlige politikere mener, at en borgmester har et særligt ansvar for at repræsentere hele kommunen - og ikke kun de socialdemokratiske vælgere.

Favrskov-borgmester Nils Borring afviser, at han misbruger sin position som kommunens førstemand. Han understreger, at brevene til vælgerne er underskrevet af samtlige socialdemokrater i Favrskov Byråd.

- Jeg er helt bevidst om, at jeg blandt andet også sidder på en del borgerlige stemmer. Derfor vil jeg ikke blande de to ting, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Men jeg er også medlem af den socialdemokratiske byrådsgruppe. Og som byrådsgruppe sender vi det her signal. Så det er ikke en hilsen fra Nils Borring, borgmester. Det er en hilsen fra 10 socialdemokrater i Favrskov Byråd.

Se: Borgmestre advarer mod Løkke

I Norddjurs Kommune ser borgmester Jan Petersen ikke noget problem i, at han åbent bakker op om en socialdemokratisk regering med Helle Thorning-Schmidt i spidsen.

- Alle ved, hvilket parti jeg tilhører. Det ville være ret unormalt, hvis jeg ikke gik ud og sagde, at jeg er socialdemokrat og ønsker en socialdemokratisk regering, siger han.

Se et interview med de to østjyske borgmestre i videoen øverst i artiklen.