Rystet zoo-direktør svinet til efter abeflugt

Ejeren af Munkholm Zoo, Benny Johansen, har fået flere opkald fra folk, der mener, at abeflugten er håndteret helt forkert. Også i lokalsamfundet møder han stærke reaktioner

03:30

1 af 2

Benny Johansen fra Munkholm Zoo har været i vælten siden i lørdags, hvor fire berberaber slap ud af deres indhegning. I dag lykkes det så at fange to af aberne, men der har været skår i glæden for zoo-direktøren.

- Mange ringer med gode råd, og det er dejligt. Men enkelte siger også grimme ting, og det gør mig ondt. De kunne bare spørge pænt i stedet, og så skulle jeg nok forklare, hvorfor vi gør, som vi gør, siger Benny Johansen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Endelig: To berberaber indfanget af Munkholm Zoo

Så sent som i morges blev han verbalt overfuset, da dagens frugtindkøb blev foretaget.

- En voksen mand svinede mig til og sagde, at vi burde få nogle ordentlige skytter ud og skyde aberne. Det kunne ifølge ham nemt lade sig gøre at ramme dem, fortæller Benny Johansen.

Får hjælp udefra

Det rammer ham personligt, at folk kommer med disse kommentarer og kritik af den zoologiske haves håndtering af sagen.

- Jeg har arbejdet med dyr hele mit liv og ved, hvad man skal gøre. Jeg har også haft professionelle dyrlæger inde over, og har fået hjælp fra Københavns Zoo og Reepark. Aber er bare uforudsigelige, og det ikke til at sige, hvad de finder på, forklarer indehaveren.

Zoo-direktør om forsvundne aber: Det har været et helvede

I forhold til de to berberaber, der stadig er på fri fod, fortæller Benny Johansen, at der stadig er en dyrepasser, som holder vagt ved fælden. Den håber Munkholm Zoo stærkt på også fanger de resterende aber.

Du kan se et længere interview med Benny Johansen øverst på siden. Her fortæller han nærmere om, hvordan det lykkedes at fange de to berberaber, og så kan du den ene fangede abe, der nu er i isolation.