Rystet over skattebetalt ferie

Politiker klager til Indenrigsministeriet

DF's lokalvalgte folketingsmedlem Hans Kristian Skibby går nu til Indenrigsministeriet med en sag, hvor en gruppe unge fra Gellerup ødelagde et hotel på en charterferie.

En gruppe på 25 unge fra 'Klubberne i Gellerup' var i juli på charterferie i den tyrkiske by Alanya. Her var de tilsyneladende til stor gene for hotellets ansatte og andre gæster. De skulle angiveligt have chikaneret nogle mennesker og have ødelagt nogle ting på hotellet.

- Det undrer mig, at Aarhus Kommune vælger at bevilge 105.000 kr. til at sikre unge uvorne ballademagere en næsten gratis charterferie. Tilmed en charterferie, hvor de ødelægger hotellet, chikanerer og truer hotellets andre gæster, siger Hans Kristian Skibby.

Derfor tager han nu sagen med til Christiansborg, hvor indenrigsministeren skal se på sagen.

- Jeg vil have indenrigsminister Margrethe Vestager (R) til at kommentere, hvorvidt ministeren anser det som en kommunal opgave at betale ordinære charterrejser for kommunens unge, siger Hans Kristian Skibby (DF).

Han finder det desuden meget forkert, at Aarhus Kommune i første omgang har valgt at betale for en charterferie.

- Det provokerer mig stærkt, at Aarhus Kommune bruger så mange penge på den slags tosserier, og vil de unge på charterferie og nyde sol og varme i Tyrkiet, så må de altså selv betale for sådanne rejser, siger Hans Kristian Skibby.