Rundhøj-sag kan flytte vælgere

Rundhøjskolens lukning truer Socialdemokraterne

Sagen om lukningen af en af Aarhus skolerne, Rundhøjskolen, blusser for alvor op igen. Sagen kan ende med at flytte vælgere, mener Socialdemokrater.

Nu langer den Socialdemokratisk Byrådsgruppe i Højbjerg ud efter partifælder i byrådet, fordi de mener, sagen kan ødelægge Socialdemokraternes renomé i området.

- Sagen er ikke længere bare blot en sag for elever og forældre, men for alle borgere i Aarhus. Den her sag kan gå hen at få konsekvenser for vores parti ved næste kommunalvalg, siger bestyrelsesformand for Socialdemokraterne i Højbjerg, Jens T. Vestergaard, til TV2 | ØSTJYLLAND.

Aarhus Kommune har i et budgetforlig vedtaget, at to-fire skoler skal lukkes for at spare 10-15 mio. kroner på skolestrukturen.

Heriblandt Rundhøjskolen.

Så let giver de ikke op

Men Rundhøjskolen tager ikke et nej for et nej. I højbjerg, hvor skolen ligger, bakker man op om skolen, der er et omdrejningspunkt for mange børn i området.

Flere forslag er udarbejdet og sendt til byrådet, men responsen har ikke været som håbet. Og nu bliver skolen altså bakket op af Socialdemokrater fra lokalområdet, der går imod egne partifælder i sagen.

- Jeg mener, man har været for fokuseret på den rapport, der har dannet grundlag for hele skoleforliget. Men man har ikke været særligt imødekommende over for de økonomiske beregninger, som forældregruppen er kommet med. Meget tyder på, at byrådet har truffet en beslunting, og så vil de ikke høre på argumenter, siger Jens T. Vestergaard.

Der tages endeligt stilling Rundhøjskolens fremtid d. 19. december 2012.