Røver banker om morgenen

Politiet kæder serie af bankrøverier i Østjylland sammen

Et røveri i Sparekassen Kronjylland i Vestergade i Aarhus i morges indgår i politiets efterforskning

Østjylland er ramt af en serie bankrøverier, der alle er begået efter den samme "skabelon", og Østjyllands Politi kæder nu efterforskningen i en række røverier sammen i håb om at komme til bunds i sagerne.

Senest i dag til morgen blev der begået røveri mod Sparekassen Kronjylland i Vestergade i Aarhus efter det mønster, der har været brugt ved en række røverier.

Kort før kl. 9 om morgenen smadrer gerningsmændene en rude, trænger ind i banken og røver de pengekassetter, der er fremme til opfyldning af kasser og pengeautomater før åbningstid.

Ifølge politiinspektør Brian V Olesen, der leder indsatsen mod organiseret kriminalitet, er mønsteret, at røverne slår til inden åbningstid, trænger ind ved at smadre en rude,at de kommer til banken i bil - ofte en hvid kassevogn - og at de stikker af på knallert og skifter hurtigt til bil. 

Signalementerne ligner også hinanden: Maskerede og kraftige bodybuilder-typer.

- Vi siger ikke, at det er den samme bande, der er på spil overalt, men der er helt klart et mønster. Men man kan jo ikke udelukke, at flere har fået den samme ide, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Blandt de tidligere røverier,  der indgår i efterforskningen, er et i Nordea i Hadsten i sidste uge og et i Hinnerup i marts.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl 19.30