Rødbillet-direktør: Svært at gardere sig mod tosser

Thomas Hintze fra Rødbillet er rystet oven på historien om en beruset chauffør, og nu vil selskabet indføre alkolåse i busserne

01:18

Fredag blev en chauffør, der kørte for Aarhus-selskabet Rødbillet, taget for spirituskørsel. Direktøren er dagen derpå chokeret og lover, at der sættes ind for at undgå lignende episoder i fremtiden.

- Jeg er målløs over, at sådan noget kan finde sted. Det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Nu indfører vi alkolåse i vores busser for at gå skridtet videre og sørge for, at vores passagerer kan føle sig sikre, siger direktør for Rødbillet, Thomas Hintze, til tv2oj.dk.

Læs også Aarhus-busselskab i ny skandale: Beruset chauffør fyres

Direktøren mener ikke, at Rødbillet kunne have gjort mere for at undgå en sag som denne, der kommer blot to måneder efter, at en chauffør blev fyret for at sidde med sin iPad under kørsel.

- Vi underviser selvfølgelig vores chauffører i at overholde færdselsloven, og så forventer vi, at de bruger deres sunde fornuft. Men det er altså svært at gardere sig mod tosser, lyder det fra Thomas Hintze.

Læs også Buschauffør kørte med iPad på rattet: Nu er han bortvist

I den konkrete sag har Rødbillet sendt mails ud til de omkring 50 passagerer, der var med bussen. De er blevet tilbudt en krisepsykolog, og så har selskabet undskyldt over for dem.

- Det er meget beklageligt, at vi ikke har kunnet leve op til, hvad man kan forvente af os. Nu går vi ud og fortæller, hvad vi fremadrettet gør, så passagerer stadig kan føle sig trygge ved at rejse med Rødbillet, forklarer direktøren.

Den beruserede chauffør blev stoppet af politiet nær en afkørsel ved Solrød på Sjælland. Det var passagerer i bussen, der havde alarmeret myndighederne. I dag lyder det fra chaufførens vognmandsfirma Dybbøl Turist, at han vil blive fyret. 

Se interviewet med Rødbillets direktør i klippet herover