Risiko for CPR-misbrug

CPR-bommert kan være skyld i identitetstyverier

01:28

1 af 2

1.600 breve er i dag sendt til de aarhusianere, som har haft deres personfølsomme oplysninger liggende frit tilgængelig på en af kommunes internetsider i 10 måneder.

I brevet forklarer Aarhus Kommune, at en menneskelig fejl er årsag til, at 1.600 CPR-numre pludselig lå på nettet.

- Vi er rigtig kede af det her. Vi vil gerne have, at borgerne skal have tiltro til, at vi passer ordentlig på deres data, og det har vi ikke gjort i denne her sag, siger digitaliseringschef i Aarhus Kommune Rasmus Ry Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Kommune i stor bommert

Ifølge Rasmus Ry Nielsen kan kommunen ikke udelukke, at informationer om borgerne kan misbruges. Eksempelvis kan ens cpr.nr. have været brugt til at indgå købsaftaler.

- Jeg forventer, at borgerne vil blive usikre og bange, og det kan jeg godt forstå. Derfor har vi synliggjort telefonnumre og andre kontaktdetaljer, så de kan tage fat i os. Mange vil nok kalde os nogle klaphatte, og det vil jeg give dem ret i, siger Rasmus Ry Nielsen.

Aarhus Kommune har ikke set tegn på eller modtaget henvendelser om misbrug af CPR-numre. Bliver du udsat for identitetstyveri, skal du straks henvende dig til Aarhus Kommune.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du se, hvad kommunen vil gøre for at undgå, at fejlen sker igen.