Ringe teknologi hæmmer opklaring

Politiet i Århus kan ikke stille meget op med håndfladeaftryk fra voldtægtsmand.

Efter at have overfaldet, voldtaget og mishandlet en 28-årig kvinde under Århus Festuge, satte voldtægtsforbryderen efter alt at dømme et aftryk af sin håndflade på et rækværk, da han flygtede ud af Botanisk Have i Århus.

Men på grund af manglende teknologi er politiet i realiteten forhindret i at sammenligne håndaftrykket med de næsten en kvart million håndaftryk, der allerede findes i politiets arkiver, skriver dagbladet Politiken lørdag.

Der eksisterer i dag et computersystem, som kan sammenligne håndaftryk, på samme måde som man kan sammenligne fingeraftryk. Men det system råder det danske politi ikke over.

Ifølge kriminalkommissær ved fingeraftrykssektionen Kristian Rokkjær er søgesystemet til håndaftryk lige så pålideligt som det fingeraftrykssystem, politiet allerede har.

- Vi forventer at opklare mellem 300 og 400 sager, så snart vi får et håndaftrykssystem. Det drejer sig om uopklarede sager, vi har liggende, hvor håndaftryk indgår som en væsentlig del af spormaterialet, siger Kristian Rokkjær til bladet.

Ifølge Rigspolitiets pressechef, Søren Kragh Pedersen, står systemet da også på politiets ønskeliste i forbindelse med, at Folketinget skal fastlægge politiets økonomiske situation for en ny fireårsperiode fra 2004.

- Vi håber på, at der i den forbindelse bliver økonomisk mulighed for at anskaffe den fornødne teknologi, siger han til bladet.