RFC på vej mod pokalfinalen

Vandt 1-0 over AC Horsens

Foto: fotograf-randers.com

Pokalsemifinale og kamp mod nedrykning. Hvor skal man satse? Det må være det store spørgsmål for Horsens-træner Johnny Mølby, efter hans hold tabte den første af to semifinaler i pokalturneringen til Randers FC, der på hjemmebane vandt 1-0.

For der bliver rigeligt brug for alle kræfter i den uhyre tætte bundkamp, som Horsens befinder sig i lige nu, hvor holdet efter Sønderjyskes sejr onsdag over Esbjerg pludselig befinder sig under nedrykningsstregen i Superligaen.

Og i den sammenhæng kan det være fristende at 'sælge' en pokalkamp for at optimere mulighederne for at overleve i bedste række.

Omvendt er muligheden for at få en fed finaleoplevelse i Parken og måske endda en pokal i skabet med tilhørende Europa Cup-fodbold fristende at gå efter, når man er så tæt på målet.

Horsens skal kæmpe

Men efter nederlaget til formstærke Randers med den solide defensiv, der har holdt nullet i seks af holdets sidste syv kampe, peger mest dog på, at Horsens prioriterer overlevelsen i bedste række, hvor holdet med 27 point ligger helt lige med Sønderjyske og Brøndby omkring nedrykningsstregen, mens Silkeborg ligger sidst med 24 point.

Afgørelsen i den spillemæssigt noget jævne pokalsemifinale i AutoC Park i Randers faldt syv minutter efter pausen, da hjemmeholdets Nicolai Brock-Madsen helt uhindret kunne stige til vejrs foran Horsens-målet og heade bolden flot op i målhjørnet.

Resten af kampen er faktisk ikke værd at skrive mange linjer om.

De to hold mødes igen onsdag i næste uge, hvor returkampen spilles på Casa Arena i Horsens klokken 18.15. Den samlede vinder møder enten Esbjerg eller Brøndby i finalen i Parken Kr. Himmelfartsdag. Esbjerg og Brøndby spiller returkamp i Esbjerg torsdag i næste uge efter 1-1 i den første kamp i Brøndby.