Rektor: Fyring er en skandale

Der er noget galt i ledelsen, mener kunst-rektor

Genrefoto.

Et af fyrtårnene i århusiansk kulturliv går hårdt i rette med fyringen af de kunst­faglige ledere i Kunsthal Aarhus.

Bestyrelsen opsagde Joasia Krysa og Vicente Matallana forleden efter kun syv måneder på stedet.

- Det er noget af det mest skandaløse i nyere tid. De havde det mest ambitiøse program, Kunsthal Aarhus har haft i mange år, og der lå både penge i det og internationale kontakter, siger billedkunstner og rektor for Det Jyske Kunstakademi, Jesper Rasmussen, med hentydning til de i alt to millioner kroner, som Statens Kunstfonds Billedkunst­udvalg har bevilget Kunsthal Aarhus i år og næste år.

Bestyrelsen burde være gået

Jesper Rasmussen mener ifølge Århus Stiftstidende, at det handler om at vise kunst af den højest tænkelige kvalitet i kunsthallen, og at en leder ikke kan nå at udføre sine ideer i en ansættelseskontrakt på de to år, som kontrakten lød på.

Med hensyn til den toårige ansættelse ­siger kunsthallens formand, advokat Bodil Bach, at bestyrelsen før ansættelsen havde set på et forløb over mange år på stedet, og lederne var der i gennemsnit et par år.

Jesper Rasmussen mener, at det ikke er lederne, men ledelsen der er noget galt med. Kunstrektoren mener dermed, at det var bestyrelsen, der burde være gået og ikke de kunstfaglige ledere.