Regeringen åbner for ny placering af politiskole

Der skal stadig bygges ny politiskole, men den skal ikke nødvendigvis ligge i Herning, siger justitsminister Søren Pape Poulsen

Foto: Martin Sylvest - Scanpix

I månedsvis har politikerne diskuteret, hvor en ny politiskole skal placeres i den vestlige del af Danmark.

En række østjyske kommuner har lagt billet ind på skolen.

Sagen har udviklet sig til noget af en hovedpine for regeringen.

Det tog for alvor fart, da den daværende justitsminister Søren Pind (V) i november sidste år meldte ud, at Venstre-regeringen havde besluttet at placere den nye politiskole i Herning.

Det var flere partier, herunder Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, imod.

Partierne er ligeledes imod nybyggeri. De mener i stedet, at der skal bruges eksisterende bygninger til en ny skole. 

Læs også Den nye politiskole bliver først placeret i det nye år

Men så langt er justitsministeren ikke parat til at gå.

- Regeringen ønsker, at det skal være nybyggeri, fordi Rigspolitiet, Politiforbundet, politiets undervisere og de bygningseksperter, der har arbejdet med politiskolen, alle anbefaler nybyggeri. Jeg har derfor indkaldt til møde i forligskredsen på mandag, så sagen forhåbentlig snart kan få sin afslutning, siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

- Vi synes, at skolen skal ligge i Herning, men hvis det er en sten på vejen for, at vi kan få en nybygget skole, som vi mener er det bedste for politiet, så må vi jo opgive det krav, siger Søren Pape Poulsen til DR.

Det er de tre regeringspartier, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der er med i aftalen om en ny politiskole i Vestdanmark.