Regelændring koster millioner

Fond smækker kassen i for fleksjobfidus

En regelændring koster Randers Kommune op mod to millioner i bonus. Det skriver Avisen.dk.

Kommunen havde ellers regnet med at kunne hente 25.000 kroner i fleksjob-bonus for hver af de 100 langtidsledige fleksjobbere, som kommunen ansatte. Penge fra en fond, der skal hjælpe særligt svage fleksjobbere i gang.

Men den 7. august smækkede Forebyggelsesfonden kassen i over fingene på arbejdsgivere, der presser stærke fleksjobberne ned i tid for at score bonussen.

Og det gør Randers Kommune, der vil give alle 100 ansatte løn for fem timer, selvom de er arbejdsprøvet til at kunne klare 12 timers arbejde om ugen eller mere.

Ikke rimeligt

Arbejdsmarkedschef Ole Andersen er ikke helt tilfreds med, at pengene går udenom Randers' kasse. Også selvom det ikke er de svageste, Randers har ansat, men kun de langtidsledige, for de koster kommunekassen mest.

- Selvfølgelig er det urimeligt, at kommunen ikke får de penge, for de var meldt ud til at blive udløst, når man skabte job på få timer. Men de må åbenbart ikke have haft penge nok, siger han til avisen.dk.

Det er småpenge

Kommunen ser dog ud til få op mod 600.000 kroner med ud af fonden, på de 24 ansættelser, kommunen lavede inden regelændringen.

Tabet af fleksjob-bonus tager nu ikke modet fra Randers Kommune, der også sparer fire millioner kroner næste år ved at få statstilskud for ansættelse af de 100.

- Det går vi ikke så højt op i. Det er jo stadigvæk småpenge i den her sammenhæng. Det er ikke for at være arrogant. Det var bare en mergevinst, vi opdagede, siger arbejdsmarkedschef Ole Andersen, der lægger vægt på, at projektet er positivt for både de ansatte og kommunekassen.