Randersvej står for skud

Arbejdet med at anlægge Aarhus Letbane udvides nu til også at omfatte Randersvej

Nu er turen kommet til den befærdede Randersvej i arbejdet med at anlægge Aarhus Letbane.

På strækningen fra Ringgaden til Ringvejen graves de to midterste vejbaner ud til to letbanespor, til gengæld inddrages busbanerne til biltrafik. Dermed skulle trafikken kunne fortsætte uhindret på Randersvej.

Det er mandag 15. juni anlægsarbejdet indledes, som vil ligge i forlængelse af det eksisterende arbejde på Nørrebrogade og vil blive udført i etaper frem til efteråret.

Se en video af Aarhus' nye letbane her

- Med anlægsarbejdet på Randersvej bevæger Letbanen sig ind på en af de vigtigste trafikårer i Aarhus. I myldretiden kan det give nogle forsinkelser, fordi busserne nu skal køre sammen med den øvrige trafik. Omvendt vil inddragelsen af busbanerne til biltrafik tage toppen af generne for bilister, siger Jørgen Hansen, anlægschef i Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

Anlægsarbejdet på Randersvej får ingen betydning for fodgængere og cyklister, da der fortsat vil være fortov og cykelsti i begge retninger på Randersvej, oplyser Aarhus Letbane.

Senere på efteråret udvides afspærringen af de to midterste vejbaner på Randersvej til strækningen fra Ringvejen til Nehrus Allé.