Randers satser på dansk mad
Vil have unik fødevareproduktion
I Randers bliver der satset i stor stil på dansk mad.
På Overgaard Gods går der lige nu syv styks sortbroget jyske malkekvæg. Det er netop dem, der skal være starten på en unik fødevareproduktion, som man har ambitioner om at få i verdensklasse.
Det unikke består i, at den her type kvæg længe har stået FNs liste over officielt uddøde husdyrracer. Men der er altså et kvæg for hver ugedag - og de bliver første trin i en stor randrusiansk erhvervssatsning.
- Vi er gået ind i det her på projekt, fordi der ligesom er to veje, man kan gå i dag. Der er den økologiske del, og så er der den konventionelle del. men den her del om, hvordan fødevarerne startede og om udviklingen - den er der ikke rigtigt nogen, der har taget fat på, så det synes jeg, kunne være rigtigt spænende at gå ind i, siger administrerende direktør for Overgaard Gods, Claus Berggreen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Hør i interviewet øverst på siden, hvor unikke køerne er, og hvornår de egentlig uddøde.
Se et tv-indslag om køerne her øverst på siden