Randers FC taber medrivende topopgør

En lang Brøndby-tå spolerede en ellers underholdende topkamp i Randers. Vestegns-klubben vandt 1-0 på et sent mål af Christian 'Greko' Jakobsen

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 3

Efter Mads Fengers blunder af et selvmål i Aalborg, og Børstings mål to minutter senere, havde kronjyderne brug for at komme markant bedre ud til onsdagens opgør mod Brøndby. Men efter blot ét minut slap Teemu Pukki igennem bagkæden og var tæt på at give Randers FC endnu en mareridtsstart. Men Hannes Halldorsson fik dog afværget og hjemmeholdet slap med skrækken.

Ólafur Kristjánsson havde et par ændringer i ærmet til dagens startopstilling. Erik Marxen overlod pladsen på venstre back til Alexander Fischer, der dermed fik sine første minutter i denne sæson. 

Læs også RFCs Kasper Fisker: Vi skal vise, at vi bestemmer

En større overraskelse var det nok, at Marvin Pourié måtte tage plads på bænken til fordel for Mayron George. Men efter fem minutter var den prioritering tæt på at give pote, da costaricaneren sendte en seriøs afslutning afsted mod Frederik Rønnow, men Brøndby-keeperen reddede flot.

I det hele taget var det en hæsblæsende start på kampen, hvor bolden røg fra den ene ende af banen til den anden med få sekunders mellemrum. Flere gange måtte Halldorsson komme Randers FC til undsætning, når gæsterne kom frem til afslutninger, hvis det da ikke var de blå-gules egen ineffektivitet, der kom i vejen for dem.

Farligste Randers-forsøg tegner Mikael Ishak sig for i første halvlegs døende minutter. Johnny Thomsen sendte et velplaceret indlæg ind mod svenskeren, og havde Frederik Rønnow ikke leveret en pragtredning, kunne randrusianerne have gået til pause med en 1-0 føring.

Læs også Randers FC overvejer at sætte kameraer på sine vagter

Tempoet dalede en smule i anden halvleg, men de store chancer opstod alligevel. Som da Kamil Wilczek pludselig stod helt alene foran Randers-målet og blot skulle sætte en inderside på bolden. Men polakken gled og fik ikke afsluttet.

Marvin Pourié kom på banen i stedet for Mayron George efter små 70 minutter, og efter et flot forarbejde fra den altid hårdt arbejdende Kasper Fisker, var han tæt på at heade åbningsmålet i kassen kort tid efter sin entré, men heller intet udbytte i denne situation.

Og bedst som man troede onsdagskampen mod Brøndby ville blive en yderst underholdende nulløsning, så trykkede Andrew Hjulsager af fra kanten af feltet med få minutter tilbage. Netop indskiftede Chrstian 'Greko' Jakobsen havde taget de lange støvler på, og han fik kæmpet sig frem og rettede bolden af, så den fuldstændigt snød Hannes Haldorsson i målet. 

Dermed ender det hele med en Brøndby-sejr på 1-0. En ærgelig afslutning på en stærkt medrivende topkamp på BioNutria Park. Randers FC er nu seks point fra Brøndby - og sølvmedaljerne - på andenpladsen.

Randers FC - Brøndby IF 0 - 1 (0-0)

0 -1 Christian ' Greko' Jakobsen (86. min.)
Tilskuere: 5.259

Startopstillinger:

Randers FC
Halldorsson - Thomsen, Fenger, Bager, Fischer - Fisker, Allansson, Poulsen, Babayan - Ishak, George

Brøndby IF
Rønnow - Larsson, Röcker, Hermansson, Crone - Nørgaard, Hjulsager, Phiri, Mukhtar - Pukki, Wilczek

 

02:09

VIDEO: Randers blev snydt for mindst ét straffespark mod Brøndby, mener cheftræner Olafur Kristjansson. Se et interview her.

Luk video