Randers FC lejer finsk angriber med Real Madrid-fortid

Den kronjyske superligaklub har forstærket angrebet med 26-årige Eero Markkanen

Her ses den nye angriber sammen med direktør Michael Gravgaard. Foto: Randers FC

Randers FC har lejet den fysisk stærke finske angriber Eero Markkanen i svenske AIK for resten af sæsonen. Nyerhvervelsen har en prominent fortid i en af verdens største klubber.

Eero Markkanen har nemlig tidligere optrådt på Real Madrids B-hold og var i 2014 udtaget til klubbens Champions League trup uden dog at få spilletid.

Jeg er virkelig spændt på at komme i gang i Randers og være med til at få vendt udviklingen, så klubben kan komme tilbage på rette kurs.

Eero Markkanen, ny Randers FC-angriber

Året efter skiftede finnen væk fra den spanske klub, og siden er det kun gået en vej for angriberen. Han vil nu forsøge at kickstarte karrieren i Randers.

- Jeg er virkelig spændt på at komme i gang i Randers og være med til at få vendt udviklingen, så klubben kan komme tilbage på rette kurs. Der venter en masse hårdt arbejde forude, og jeg vil give alt, jeg har, for at det skal lykkes, siger Eero Markkanen om skiftet.

Har seneste spillet i Tyskland

I Randers FC er direktøren Michael Gravgaard glad for, at det nu er lykkes at hente den angriber med fysik, som man længere har efterspurgt.  

- Vi er utroligt glade for at kunne tiltrække en angriber af Eeros type, som vi har manglet oppe på angriberpositionen. Det er rigtigt positivt, at vi kan tiltrække en spiller som ham, der tidligere har vist, at han kan præstere på et højt niveau, men som samtidig også er sulten efter at komme på rette kurs igen, lyder det fra Michael Gravgaard.

- Vi håber, at det kan blive til et lykkeligt ægteskab det næste halve år og måske også længere end det. Men nu skal han lige have lov til af falde til og komme ind i rytmerne i klubben, fortsætter han.  

Direktøren påpeger samtidig vigtigheden af, at angriberen tiltræder i klubben så tidligt i transfervinduet, så han kan nå at lære klubben og holdkammeraterne at kende inden forårspremieren i februar.

Eero Markkanen er lejet for resten af sæsonen i svenske AIK, hvorfra han har været udlejet til 2. Bundesliga-klubben Dynamo Dresden i det sidste halve år. Her blev det dog ikke til meget spilletid.

Eero Markkanen

Alder: 26 år
Nationalitet: Finsk
Position: Angriber
Højde: 1,97 m
Tidligere klubber: JJK, ViPa, Warkaus JK, HJK, AIK, Real Madrid, RoPS, AIK, Dynamo Dresden
Landskampe: 10 A-landskampe for Finland