Randers FC kan blive eneste superligahold i Tyrkiet

Tyrkiet har i mange år været superligaklubbernes foretrukne vinterrejsemål, men i år kan Randers FC blive eneste hold, der tager afsted

Foto: Henning Bagger - Scanpix

1 af 2

Mens flere Superligaklubber har valgt Tyrkiet fra som destination til den årlige vintertræningslejr, så fortæller sportschef i Randers FC, Ole Nielsen, at han er tryg ved området omkring Belek, der ligger langt fra Istanbul og Ankara.

- Det har været i de to største byer, at der har været uroligheder og terrorangreb, siger Ole Nielsen.

Silkeborg IF har også en træningstur til Tyrkiet planlagt, men spillerne har udtrykt bekymring om turen. Det er derfor usikkert om de tager afsted. 

Læs også Silkeborg-spillere bekymrede over træningslejr i Tyrkiet

Dermed kan Randers FC ende med at blive det eneste hold, der tager til Tyrkiet, som ellers var destinationen for mere end halvdelen af Superliga-klubberne i 2016.

- Det er svært for os at gardere os imod, at der sker noget. Man bliver da også en smule forskrækket, når der er uro, men omvendt er det sket langt fra det sted, hvor vi skal være, siger sportschefen.

Fravælger Tyrkiet på grund af uro
Tyrkiet er for alvor blevet valgt fra af de danske fodboldklubber i år. En af de klubber, der har valgt landet fra i år er Sønderjyske. Sportschef Hans Jørgen Haysen forklarer, at det udelukkende er urolighederne, der har fået den sønderjyske klub til at fravælge landet.

Læs også Kontroversielle Keller lægger støvlerne på hylden

- Havde der ikke været uroligheder, så var vi der. Det er ene og alene uroligheder, der har fået os til at vælge det fra, siger Hans Jørgen Haysen. 

Også Viborg havde planlagt en tur til Tyrkiet, men de har valgt det fra og arbejder nu på en tur til Spanien i stedet.

OB og Esbjerg har også brudt med de senere års tradition med en træningslejr i Tyrkiet. Her spiller uroen også en rolle, men klubberne har samtidig lyst til at prøve noget nyt.

Randers FC tager på træningslejr i Belek ved Middelhavskysten. Foto: Google Maps

- Vi har været i Belek fem år i træk og fået god kvalitet for pengene, siger Esbjergs ungdomselitechef, Niels Erik Søndergård.

- Vi var indstillet på at prøve noget andet, og de ting, der er sket i Tyrkiet over en længere periode, gør, at man tænker: Er det der, vi skal hen?

- Hvis vi skulle tage en pause fra Tyrkiet, så var det i år, siger han.