Randers FC har kurs mod Europa

Efter en famlende start satte kronjyderne tingene på plads i Europa League-kampen mod Linfield fra Nordirland.

I den første halve time af opgøret på Essex Park Randers torsdag aften var det dog ikke til at se, at Randers FC var storfavoritter mod det middelmådige irske hold.

Hvad Linfield-spillerne manglede i teknik og taktisk snilde, kompenserede de for ved at fighte en vis legemsdel ud af bukserne.

Randers FC havde forberedt sig grundigt til opgøret. Sommerferien blev kraftigt forkortet, og siden er tiden blandt andet blevet brugt til at nærstudere gæsterne på video.

Men da først kampen begyndte, ville intet lykkes. Kronjyderne formåede ikke at spille sig frem til chancer af betydning, og i den modsatte ende virkede forsvaret en smule skrøbeligt.

Med lidt held kunne Linfield endda havde bragt sig foran, men i stedet var det Randers FC's Søren Berg, der i det 36. minut bragte kronjyderne i front.

Målet satte i den grad gang i hjemmeholdet, og især efter pausen beviste kronjyderne, at de er klasser bedre end de irske gæster. Tempoet blev sat i vejret, og så kunne Linfield ikke længere være med.

Tidiane Sane bragte Randers FC på 2-0, efter at hans afslutning blev rettet af af en modspiller. Derefter var det spil til ét mål. Sidste sæsons topscorer, Marc Nygaard, øgede til 3-0, inden nyindkøbte Kasper Lorentzen sluttede festen med sin første fuldtræffer i den blå trøje.

Der er returkamp i Belfast om en uge. Men med en 4-0-sejr i bagagen burde det være en formsag for Randers FC at sikre sig en billet til anden kvalifikationsrunde til Europa League.

Du kan se et indslag med mål fra kampen ved at <a href="/files/video/2009/juli/linfield_randers.wmv" target="_blank">trykke her</a>.