Randers bevarer håb om redning

Direktør fra Randers FC er ikke sikker på, at klubben ryger ned i 1. division

Der resterer et spinkelt håb i Randers FC om overlevelse i landets bedste fodboldliga, selvom klubben rykkede ned søndag.

Efter 2-2-kampen hjemme mod Esbjerg siger en skuffet Randers-direktør, Jacob Nielsen, at klubben stadig venter på en afklaring i sagen om Kim Aabechs kontraktforhold i Lyngby, som reddede endnu en sæson i Superligaens sidste spillerunde.

Direkte adspurgt, om han føler sig sikker på, at Randers FC skal spille 1. division i næste sæson, svarer Jakob Nielsen prompte:

- Nej.

Direktøren er ikke meget for at uddybe sit "nej", men han undrer sig "ekstremt meget" over, at sagen ikke allerede er afgjort.

- Jeg har opfordret DBU til at få den afsluttet flere gange, siger Jacob Nielsen og tilføjer:

- Det er synd for alle, at det først skal afgøres her efter sæsonen.

Randers og Aabech har et anstrengt forhold til hinanden, efter at begge har fået en bøde på 25.000 kroner hver, fordi parterne har overtrådt DBU's seksmånedersregel for indgåelse af kontrakt, da Aabech oprindeligt skrev under med Randers FC.

Pointstraf kan hjælpe Randers

Selvom DBU ellers har understreget, at Aabech ikke har spillet ulovligt for Lyngby, så undersøges sagen om Aabechs kontraktforhold fortsat.

Hvis Lyngby bliver idømt en straf, kan det blive i form af en pointstraf, hvilket kunne hjælpe Randers.

- Jeg er da glad for, vi ikke tabte til Esbjerg, for så endte vi som nummer 11, siger Jacob Nielsen med henvisning til, at Randers FC vil være den nærmeste klub i tabellen til at passere Lyngby, hvis klubben får trukket point fra som straf.

Jacob Nielsen slår dog gerne fast, at han har indstillet sig på 1. division.

- Det her virker som et sidste desperat håb, men det er det ikke. Jeg står og snakker til jer, som var vi et 1. divisionshold, siger Jacob Nielsen.