Rådmand: Ufleksibelt at give P-bøde til handicapbus

Dorthe Laustsen kritiserer Midttrafik for ikke at køre gangbesværet kvinde helt til døren.

Onsdag aften fortalte TV 2 | ØSTJYLLAND om en 87-årig, gangbesværet kvinde fra Hasselager, som går til bridge i Århus Kommunes Pensionistcenter i Østergade i Århus.

Hun er tilkendt handicapkørsel, som Århus Kommune har hyret Midttrafik til at stå for.

Nu er handicapbussen begyndt at sætte kvinden af på Fredens Torv, så hun med sin rollator må gå et par hundrede meter for at komme til Pensionistcentret. Det sker, fordi en af chaufførerne angiveligt har fået en P-bøde af Århus Kommunes P-vagter for at holde i Østergade, mens han satte kvinden af.

Rådmand for Sundhed og Omsorg, Dorthe Laustsen kalder dette for ufleksibelt. Pensionisterne skal have mulighed for et aktivt liv og for at deltage i de aktiviteter, som de har lyst til.

- Jeg opfordrer Teknik og Miljø og Midttrafik til at sætte sig sammen og finde en løsning på dette her. Busserne er tydeligt mærket med skilte med "Handicapkørsel", så det må være til at finde ud af, skriver Dorthe Laustsen i en pressemeddelelse.

Hun opfordrer endvidere teknik- og miljørådmand Laura Hay til at sørge for, at der bliver lavet en særlig holdeplads i Østergade, hvor handicapbusserne kan sætte centrets brugere af.

Du kan se mere om sagen på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 22.22