Rådmand: Det haster med en afgørelse

Om få uger skal næste skoleårs elever afgøre, om de vil gå i idrætsklasser for sportstalenter på Rundhøjskolen og Vejlby skolen.

Derfor haster det med at afgøre talentklassernes fremtid i folkeskolen, siger Jacob Bundsgaard Johansen efter et positivt møde på Christiansborg med Folketingets Uddannelsesudvalg i dag.

En delegation fra Århus Kommune med rådmand for Børn og Unge, Jacob Bundsgaard Johansen i spidsen har netop afsluttet et foretræde for Folketingets Uddannelsesudvalg.

Emnet var de særlige idrætsklasser for sportstalenter, som Statsforvaltningen har kendt i strid med folkeskoleloven.

- Vi har haft et meget positivt møde, og jeg oplever en klar vilje hos folketingspolitikerne til at forstå den situation, vi står i. Talentklasserne er en populær, relevant og udbytterig ordning, som hører hjemme i folkeskolen, siger Jacob Bundsgaard Johansen i en pressemeddelelse.

Rådmanden glæder sig over et tilsagn fra Venstres uddannelsesordfører Anne-Mette Vinther Christiansen om at ville imødekomme Århus Kommunes ønske om en dispensation fra folkeskoleloven.

Dispensationen er nødvendig, for at Århus Kommune kan afslutte sit femårige pilotprojekt med særlige klasser for sportstalenter på to af kommunens folkeskoler.

- Men målet er en permanent løsning, siger Jacob Bundsgaard Johansen.

Se mere på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30