Rådmand: Ansatte har ansvaret

Ældrerådmand Niels Erik Eskildsen afviser at være blevet orienteret om kritisable forhold.

Trods flere rapporter om forholdene var den århusianske ældrerådmand Niels Erik Eskildsen (SF) ikke orienteret om den meget mangelfulde omsorg i plejeboligerne Hestehavehusene, før TV 2 l ØSTJYLLAND bragte sagen frem.

Det fortalte Niels Erik Eskildsen torsdag i et interview med TV 2 l ØSTJYLLAND. Her drog han også de ansatte ledere i ædreforsorgen ind i fordelingen af ansvaret.

- Det er den lokale områdechef, der har ansvaret for det enkelte lokalcenter. Vi er en decentral organisation, sagde han.

Eskildsen afviste blankt en opfordring om at gå af fra formanden for Folketingets socialudvalg, Dansk Folkepartis Pia Kristensen.

- Dansk Folkeparti har været med til at skære ned på ældreområdet og underminere den økonomi, vi har brug for, lød rådmandens svar til hende.

Han understregede også, at brugerundersøgelser har vist, at 91 procent af de ældre i Århus Kommune er tilfredse med ældreplejen.

Se torsdagens indslag med interviewet med Niels Erik Eskildsen - klik <A href="http://www.tv2regionerne.dk/reg2005/video.aspx?id=280890&amp;r=7"><STRONG>her.</STRONG></A>

Læs også torsdagens nyhed: <A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=13595"><STRONG>Rådmand opfordres til at gå af </STRONG></A>