Racerløb sætter ny rekord

20.000 tilskuere oplevede årets Classic Race

Classic Race Aarhus 2011 blev overværet af næsten dobbelt så mange tilskuere sammenlignet med sidste års første udgave af løbet.

- Årets Classic Race Aarhus har til fulde levet op vores forventninger, siger Niels Brøchner, der er formand for Fonden Classic Race Aarhus.

- Over de to dage har der været 20.000 tilskuere inde på området i Mindeparken og langs Strandvejen, og det er næsten en fordobling i forhold til sidste år. Vores umiddelbare overslag viser, at årets Classic Race Aarhus balancerer økonomisk set.

Udenlandske vindere

Den anden udgave af Classic Race Aarhus havde flere udenlandske vindere. Den store sejrherre viste sig at være en af de ældste kørere i feltet.

Det var den 67-årige Björn Waldegård, der i 1979 skrev sig ind i motorsportens historie som den første verdensmester i rally nogensinde. Og ved Classic Race Aarhus skrev han sig ind som dobbeltvinder, da han dels tog en klassesejr i halvtimes løbene, dels vandt løbet for 1971-klassen. Her viste svenskeren sin klasse ved under det voldsomme regnvejr lørdag eftermiddag at køre 20 sekunder fra sine konkurrenter pr. omgang.

Også et andet af motorsportens koryfæer kom på podiet. Det var Jackie Oliver - Le Mans-vinder fra 1969 - som nu tillige kan skrive Mindeparken på listen over listen baner, han har vundet på.