Rådmand om skandalechef: Nu skærper vi kontrollen

Bortvist chef er meldt til politiet for underslæb og bestikkelse, og hele sagen får Aarhus Kommune til at stramme den interne kontrol

04:04

Den tidligere forvaltningschef for Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune er blevet bortvist, efter Århus Stiftstidende har afsløret hans rolle i en lang række lovbrud.

Nu vil kommunen skærpe den interne kontrol af medarbejderne.

- Vi stiller os selv spørgsmålet, hvordan det her kunne ske. Nu strammer vi op på de interne kontrolmekanismer, så vi sikrer, der er styr på anvendelsen af kommunens midler, siger rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også Rapport belaster bortvist skandalechef yderligere

Chefen blev bortvist i november, og siden har et revisionsfirma undersøgt omfattende materiale fra afdelingen, og firmaets rapport peger på, at skandalechefen er skyldig i så grove forbrydelser som underslæb og bestikkelse.

- Enhver leder har et vis råderum, og så er der en tillidsrelation. Man regner med en chef opfører sig fornuftigt og overholder regler og love. Her er der sket groft ledelsessvigt uden sidestykke, forklarer Kristian Würtz.

Afklarende samtaler 

Udover den bortviste chef er yderligere fem medarbejdere fra Center for Byens Anvendelse i søgelyset – de skal til afklarende samtaler inden for den nærmeste fremtid.

- Eftersom det er afklarende samtaler, kan vi jo ikke sige noget om, hvad konklusionen bliver endnu. Det er vigtigt at slå fast, at rapporten peger, på problemerne tager udgangspunkt fra centerchefen, siger rådmanden.

Læs også Politiker undrer sig over placering af stærekasser

Chefen er nu meldt til politiet, der forventes at sigte ham for flere lovovertrædelser.

I videoen øverst i artiklen kan du se et længere interview med rådmand Kristian Würtz.